Досаден спортен спам

понеделник, 6 октомври, 2008 @01:11  |  Публикувано от: krassyo

Тази година се оказа доста силна не само за руските блог-спамери, но и за българския спам. Незнайно как въпреки липсата на какъвто и да е интерес към спорта у мен, мейл адресът ми на bglinux е попаднал в листата на някакъв досаден български спамър, който си рекламира спортния сайт. Въпросният сайт се хоства на NET IS SAT и поддържа от някакво Студио Артемида в Пловдив с контакти:

Registrant Contact:
Studio Artemida Ltd
Stanislav Iliev

47 Filipovo Str
Plovdiv, PL 4003
BG

Уведомих посредством електронната поща от, която ми без изпратен спама, че давам гратисен период от 24 часа на спамера да премахне моят адрес от противния си пощенски списък и да поднесе извиненията си, информирайки ме кой му е дал правото да ме поставя в каквито и да е списъци и от къде има контактите ми, след като лично аз никога не съм се абонирал за спортни новини. Отговор естествено не получих и както го бях предупредил в писмото си – следва моята реакция тук. Като специално допълнение съм сигнализирал Google Mail, че мейлът от този адрес е спам. Както може би разбирате аз не се абонирал за въпросния пощенски списък, нито съм давал съгласието някой да го прави вместо мен.

Четвъртата награда Зала на срама (Hall of Shame) за 2008г отива директно в ръцете на колегата – администратор на този сайт – Станислав Илиев. Реших, че ще е доста подходящо да се свържа и с хостинг компанията на въпросната персона и да попитам поддръжката на хостинга дали ще толерира спам изпращан от клиентите си. Мисля, че NET IS SAT като едни професионалисти ще реагират адекватно и ще защитят и разграничат името на компанията от действията на своя клиент.

Прилагам и снимков матриал на спама:

Писмо изпратено от спамера на злополучната си жертва

Header (повече информация) от къде идва спама

Тази тема е публикувана в понеделник, 6 октомври, 2008 в 01:11 в категория Hall of Shame. Може да следите коментарите по темата чрез RSS 2.0. Може да публикувате коментар, или trackback от своя собствен сайт.

3 коментара по темата -Досаден спортен спам-

  1. gotha написа:

    Ей, Красьо, тия са точно до нас. Ако трябва нещо да ги кюфтечим обади се ! :)

  2. Lomonosov написа:

    Krasi to Plovdiv nablizo be brat kolko mu e da otsko4im i da mu natro6im mucunata pak posle da smee da kaje 4e e trnital v sporten klub ako mu stiska

  3. krassyo написа:

    gotha: мисля, че доставчиците им на хостинг услуги са тези, които трябва да ги накажат. Доколкото зависи от мен – ще положа нечовешки усилия това да не остане безнаказано. Изглежда си имам общо с арогантни и непоклатими спамери, които твърдят, че не са спамери: http://krassyo.bglinux.org/images/wtf/sporty-spam3.png

Вашият коментар