Имало едно време един админ на дейтинг сайт…

събота, 17 ноември, 2007 @23:58  |  Публикувано от: krassyo

Продължение на Сайтове за запознанства… wtf?

Както вече Ви информирах имало един дейтинг сайт в алфа стадий, който взел, че придобил някаква слаба публичност сред кръга от познати на „админа“ и създателя му (познати, защото ще го цитирам „аз приятели нямам“). Този сайт бил безмилостно изложен пред публиката на един добре посещаван дневник поради причини две:

  • непридържане към CreativeCommons лиценза на създателите на дейтинг софтуера
  • аматьорското същество на сайта (не всеки човек с добър хостинг и слаби познания по инсталиране на CMS може да направи добра страница, която да привлече своите посетители и още повече – да ги задържи)

Та направих си труда и отделих време да огледам каква посещаемост има сайта и установих, че повечето хора освен предимно „приятелите“ на собственика не са посещавали сайта в близката седмица. Освен всичко открих какви кодерски и SEO способности има този професионалист. Един оглед на мета таговете на сайта му изплю следната информация:

<title>www.pojelaime.com</title>
<meta http-equiv=„Content-Type“ content=„text/html; charset=windows-1251″ />
<meta name=„description“ content=„“ />
<meta name=„keywords“ content=„“ />

От тях разбираме, че човекът не иска никой да го индексира (няма ключови думи) и смята сайта си за неописуем (няма дескриптивен таг). Единственото, което е сетнал са името на сайта и неговият чарсет. Едва ли обаче това е единствената причина визитката му да има слаба посещаетмост. Визитка я наричам, защото е почти неоткриваема при едно търсене в световните търсачки.

Всичко до тук звучи много добре докато не стигаме до момента, в който разбирам, че собственоръчно съм би хакнал визитката на човека, без дори самият аз да зная това. Бил съм изтрил цели 40 профила според него. Ами щом го твърди – има си съответен ред и да го докаже ако е така убеден в твърдението/клеветата си и с нетърпение очаквам момента, в който ще успее да го направи. Като пиша тази публикация се сещам за една подобна в страницата на Жоро Чорбаджийски. Историята е сходна, но имената са различни.

Оставям на Вас да оцените професионализма на админа на сайта, който отново излиза, че е жертва. Но в случая дори и неговите „колеги“ в неволя го познават доста добре, така че и на тях им е ясен пейзажа.

П.С. Сайтът в момента не работи (освен инсталаторът му), което освен всичко показва и колко бърз е администраторът му във възстановяването му.

Авторска бележка: туку що разбрах, че въпросният човек има регнат и домейн погелайме.ком или по-точно pogelaime.com.

Тази тема е публикувана в събота, 17 ноември, 2007 в 23:58 в категория Hall of Shame. Може да следите коментарите по темата чрез RSS 2.0. Може да публикувате коментар, или trackback от своя собствен сайт.

8 коментара по темата -Имало едно време един админ на дейтинг сайт…-

  1. stylius написа:

    Аааа, не, край, тоя направо ми разби идеята за некадърен админ. То това да регнеш домейн, да го платиш и да разбереш, че не се пише така и да регнеш след това правилния… Леле майко. Ясно защо те обвинява в „хакерство“, въпреки че съм сигурен, че не знае значението на думата „хакер“, но това е друга тема. Това сестра ми (хабер си няма от интернет, за нея има само Skype и сайта на Mtel.bg за SMS-и) щеше да го направи по-добре.

  2. krassyo написа:

    Ами лично не ме е обвинил, и няма очите да го направи, защото няма аргументация.
    Иначе относно двата домейна – идеята му е била по-скоро да ги има и двата домейна ако някой не е наясно с латинското изписване на думата „пожелайме“ :) Аз лично се сещам за още сумата му варианти за изписване като например:
    pozhelaime, pojelayme, pozhelayme, ponachukaime но точно за pogelaime едва ли бих се сетил някога ;)

    btw:
    Registrant: Computer Internet Development
    Ето и „завършеният“ сайт на регистранта: http://www.compidev.com. Добре че един добр дизайнер и един познат приятел програмист му го направиха безплатно ;) Поне да си го беше запълнил с информация ли? Защото от там не ми става много ясно коя е тая фирма и с какво се занимава :D
    Както и да е… който сее ветрове – жъне бури.

  3. stylius написа:

    Niceee, MySQL error в началната страница. Освен това името не говори нищо сериозно. Все едно аз да направя завод за автомобили „World Car Manufacturing“ или нещо такова. За капак какво ви говори факта, че студио за web design не си прави само дизайна, а ползва услугите на трети лица…

  4. krassyo написа:

    Нещо такова. Съвсем съм съгласен.

  5. Kaloyan Tsvetkov написа:

    Абе ламерска работа – разбрал как се купуват домейни, как се уплоудва по FTP, и как да ползва готови скриптове и вече си мисли че е хванал Господ за … шлифера ;) Айде на уеб революцията и интернет магнатите ;) Зарежете го този мишок да се спасява сам от посредственоста си.

  6. Kaloyan написа:

    хех, Akismet-а ми хвана предния коментар … това животна става вси по-вироглаво ;)

  7. krassyo написа:

    Коригирано :) Извинявам се за неудобството.

    Та съгласен с теб, само дето има хора, които му се връзват, че и самочувствието вдигат покрай това, че пича им дали некви правца там ;)

  8. Mrasnika’s Lair » Магнит за спам написа:

    [...] положение – коментарите пуснати от мен (например тук и тук) се оказаха маркирани като дпам. След като писах на [...]

Вашият коментар